fbpx

De aantrekkingskracht van authenticiteit

Hieronder zie je de 6 factoren van een authentieke personal brand staan. Ik zal ze allemaal kort voor je toelichten 

Een authentieke personal brand is:

1. In lijn met wie je bent
Autenticiteit in mensen gaat over eerlijk zijn naar jezelf. Echt durfen zijn wie jij bent, en dus vooral niet iemand proberen te zien die je niet bent!

2. Missie gericht
Een authentikie personal brand is volledig gericht op de missie. Alles wat jij als ondernemer doet doe jij vanuit je missie, niet omdat je geld wilt verdienen. Natuurlijk heb jij geld nodig, en mag je geld vragen, maar je missie staat altijd voorop!

3. Klant gericht
Een authentieke personal brand zet de klant altijd op de eerste plaats. De klant komt voor jouw onderneming, de klant is koning!

4. Oprecht in marketing
Een authentieke personal brand is oprecht in zijn/haar marketing uitingen. Marketing en reclame worden niet ingezet om mensen ergens van te overtuigen. Vooral om nieuwe producten te lanceren, te inspireren en om mensen kennis te laten maken met het merk. Marketing word ingezet voor het waarmaken van je missie. 

5. Gericht op lange termijn
Een authentieke personal brand is gericht op lange termijn doelen (je missie, komt hij weer!), niet op op korte termijn klanten in te zetten. Vanuit authenticiteit vertrouw je er op dat mensen zullen aanhaken bij je missie, en dat dat uiteindelijk tot trouwe fans leid. 

6. Onderscheidend
Last but nog least, onderscheidend. Een authentieke personal brand is zichzelf, maar weet zich ook onderscheidend in de markt te zetten. Door jezelf neer te zetten als bijvoorbeeld het enige waterflesmerk dat zich inzet voor kristalhelder water in elke ocean en uit elke kraan door middel van duurzaamheidsprojecten (weet je al over wel merk ik het heb), kun jij jezelf onderscheiden. Vooral het woord ENIGE is hierin erg belangrijk. Als jij de enige bent doet die een bepaald doel berijke op een bepaalde manier, dan ben jij onderscheidend! Het voordeel dat daarbij komt kijken is ook dat jij je veel minder druk hoeft te maken over concurentie!

Opdracht

Je kunt voor jezelf nagaan hoe jij op een schaal van 1 tot 10 scoort op elke factor. Maar, voordat je hier voor jezelf aan begint wil ik je vragen om eerst een personal brand te scoren die jij super authentiek vind, en juist iemand die jij helemaal niet authentiek vind. Wat maakt het dat zij goed/slecht scoren op deze factoren! Wat maakt hen volgens jou wel/niet authentiek? Hier kan je super veel van leren!

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe jij deze opdrachten hebt ervaren, en welke personen jij als voorbeeld hebt gebruikt. Laat het mij weten door mij te whatsappen met de knop rechtsonderin beeld!

Stel een vraag via WhatsApp!