fbpx

Module 1: De beste versie van jezelf

Yes, jij hebt ja gezegd tegen dit traject, dus het is tijd om aan de slag te gaan! Als eerst even praktisch. Je bevind je nu bij de eerste module van de online leeromgeving. Elke module bestaat uit filmpjes, tekst, opdrachten en een werkboek die je kan helpen bij het maken van de opdrachten. Links vind je het menu met alle module’s. Er komt elke week op woensdag een nieuwe module vrij. Het werkboek bij de module kun je via de knop die onderaan de module staat bereiken. 

De beste versie van jezelf

Deze aller eerste module wil ik het met je hebben over jouw identiteit.  In de kick-off sessie gaan we kijken hoe we jouw expertise gaan definiëren. Hoe ga jij omschrijven wat jij doet op een manier die jouw ideale klant omver doet blazen? Ter voorbereiding daarop is deze module. We gaan met verschillende opdrachten diep inzoomen op wie jij bent, wat jou verhaal is en op wat jouw talenten zijn.

Als mens besta jij uit heel veel eigenschappen. Je hebt talenten, valkuilen, normen, waarden, persoonlijkheidskenmerken, overtuigingen, ervaringen, vaardigheden, etc. Al deze onderdelen van jou maken wie jij bent. Maar wie is dat dan?

Daarnaast heb jij heel veel verschillende rollen. Je bent misschien wel een heel ander persoon bij vrienden/vriendinnen dan in je relatie, bij je ouders, als werknemer of als ondernemer. Daar is niks mis mee. Soms dient het je in een bepaalde rol om je anders te gedragen en dat is helemaal prima! Maar als ondernemer, ben je het liefste de beste versie van jezelf. Door dicht bij jezelf te blijven haal je immers de beste resultaten. Maar hoe stap je in die beste versie van jezelf en gebruik je deze om je zo sterk mogelijk als expert te profileren?

Ik ben iemand die zelf jarenlang is geweest wie ik dacht te moeten zijn in plaats van wie ik werkelijk ben. Dit zorgde ervoor dat ik nooit de beste versie van mijzelf was. Mijn talenten kwamen helemaal niet naar voren en dat maakte mij onzeker. Naarmate ik mijzelf meer ben gaan accepteren, ben ik ook steeds meer gaan ontdekken wie ik werkelijk ben, en dit is een proces dat zich blijft ontwikkelen. Persoonlijkheid is naar mijn mening niet iets wat stil staat. Door je te blijven ontwikkelen verander je, en kom je steeds dichter bij de kern van wie je echt bent.

Om op een diep level in te gaan op de beste versie van jezelf heb ik een aantal vragen voor je. De antwoorden op de vragen gaan wij tijdens de Kick-off sessie gebruiken om jouw expert status zo sterk mogelijk neer te zetten, zodat deze super verleidelijk is voor potentiële klanten. De vragen kun je vinden in het werkboek. Deze kun je online invullen, maar je mag hem ook uitprinten en met de hand invullen. Wat jij fijn vind!

Hieronder heb ik nog twee tools voor je, die je kunt gebruiken om de vragen beter te beantwoorden.

Tool #1: Jouw kracht in kleur

Jij bent een super mooi mens, en hebt hele mooie krachten. Soms kan het echter lastig zijn voor jezelf om deze precies in te zien of er woorden aan te geven. Mensen hebben blinde vlekken en herkennen daardoor soms hun eigen superkrachten niet. Een persoonlijkheidstest kan jou helpen hier meer inzicht in te geven. Vandaar dat ik je voor deze opdracht ga vragen een persoonlijkheidstest in te vullen. Deze test omschrijft jouw persoonlijkheid als een kleur, waardoor je er gelijk ook wat meer een gevoel erbij krijgt.

Het invullen van de test duurt ongeveer 20 minuten en werkt het beste via google chrome. In de mail heb je van mij een persoonlijke code ontvangen die jij kunt gebruiken om de test te maken. Als je klaar bent met de test krijg jij direct een e-mail met daarin een uitgebreid rapport. Hierin kun je het resultaat van de test bekijken.
Je kunt de test bereiken via deze link: https://www.personalpowertest.com/webpages/welkom 

Het rapport kan je veel inzicht geven in je persoonlijkheid. Maar wat er in het rapport staat is niet perse de waarheid. Het invullen van de test is een moment opname, dit kan dus het resultaat beïnvloeden. Daarnaast is ieder mens volledig uniek, en daarom niet volledig in een hokje van een kleur te stoppen. 

Tool #2: 365 graden feedback

Jij kijkt naar je leven met een tunnel visie. Jij hebt daardoor een andere visie op jouw persoonlijkheid dan de mensen om jou heen. Daarom kan het soms heel interessant zijn om mensen om je heen te vragen hoe zij jou zien, waar jij volgens hen goed in bent en waar je volgens hen voor staat. Hierdoor leer je jezelf beter kennen!

Het aller interessantste is om mensen te benaderen waarbij jij je de beste versie van jezelf bent. Mensen waarbij jij je helemaal jezelf kunt zijn, mensen waarbij je de persoon die je wilt zijn kunt zijn. Dit is immers ook de persoon die jij als ondernemer wilt zijn!

Hou er hierin wel rekening mee dat iedereen jou op een andere manier kent. Er kunnen verschillende antwoorden uitkomen. Sommige zullen beter bij je passen dan anderen. Neem uit deze gesprekken over hoe anderen jou zien dus mee waar jij blij van word.

Vragen die je zou kunnen stellen?
– Waar ben ik volgens jou goed in?
– Wat is belangrijk voor mij?
– Hoe zou jij mij als persoon omschrijven?

 

Opdracht: Vragen beantwoorden

Download het werkboek en beantwoord de vragen. Stuur de ingevulde vragenlijst uiterlijk 2 werkdagen voor de kick-off sessie naar mij op via: Hallo@ilsemarije.com.

Werkboek module 1

Affirmatie van de week: Ik heb alles in mij om een expert te zijn!

Stel een vraag via WhatsApp!